Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Elevator Speech

Έχετε καλέσει το ανσανσέρ για να ανεβείτε στον όροφο του γραφείου σας. Δίπλα σας, περιμένει υπομονετικά ο διευθυντής προσωπικού της εταιρίας που πάντα θα θέλατε να εργαστείτε. Σκέπτεστε πόσο ωραίο θα ήταν να μπορούσατε να τον γνωρίσετε και να του δώσετε την κάρτα σας. Ο χρόνος περνάει και το ασανσέρ έρχεται στο ισόγειο. Οι πόρτες ανοίγουν και μπαίνετε μέσα. Μια αμήχανη στιγμή που διαρκεί περίπου 2-3 λέπτά. Ο χρόνος περνάει, εσείς κατεβαίνετε στον όροφό σας και οι πόρτες κλείνουν πίσω σας πέρνωντας μαζί τους και την ευκαιρία...

Πόσες φορές σας έχει τύχει κάτι τέτοιο; Δεν είναι ανάγκη να συμβεί όπως ακριβώς περιγράφει η προηγούμενη σκηνή. Η ευκαιρία να γνωρίσεις έναν σημαντικό άνθρωπο, ένα πιθανό πελάτη, ένα πιθανό συνεργάτη, δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι στην αναμονή για το ασανσέρ. Μπορεί να είναι στην αναμονή για το Metro, μπορεί στην ουρά της τράπεζας, μπορεί στο διπλανό τραπέζι της καφετέριας. Κι όμως η ευκαιρία είναι εκεί, αλλά εσύ διστάζεις να συστηθείς.

Ο πιθανότερος λόγος είναι γιατί δεν ξέρεις τι να πεις και πως να το πεις. Αυτό ακριβώς διαπραγματεύεται η εκπαίδευση "Elevator Speech".

Μια αρκετά διαδραστική εκπαίδευση, κατά την οποία ο συμμετέχοντας διαπραγματεύεται με τον εαυτό του την επαγγελματική του ταυτότητα ώστε να είναι σε θέση να εκμεταλεύεται τις ευκαιρίες που έρχονται μπροστά του.

Έκθεση εικόνων